NAŠE NAJBOLJE DESTINACIJE

PERUĐA FESTIVAL ČOKOLADE

119 €

PERUĐA FESTIVAL ČOKOLADE

  • neptunova fontana u bolonji
  • tornjevi asineli i garisendi

5

DANA

PERUĐA FESTIVAL ČOKOLADE

Ostale informacije

PROGRAM PUTOVANJA I CENA

1. dan (četvrtak) BEOGRAD-NOVI SAD

Polazak iz Beograda u 17:15h, iz Novog Sada 18:30. Vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju do Ferare sa usputnim zaustavljanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan FERARA - KJANĆANO TERME

U slikoviti grad Ferara dolazimo u pre podnevnim satima. Grad okružen renesansnim zidinama iz 16. veka u okviru kojih je smeštena zaostavština porodice d’Este. Castello Estense - simbol Ferare u njegovoj blizini smestena je Gradska većnica, katedrala... Nakon razgledanja slobodno vreme. Put nastavljamo vožnjom prema Toskani. Dolazak u Kjanćano terme, mesto u južnoj Toskani poznato po termalnim izvorima. Smeštamo se u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (subota) PERUĐA FESTIVAL ČOKOLADE I TRASIMENSKO JEZERO

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Umbriju koji započinje posetom Peruđi. Krećemo u razgledanje od katerdrale San Lorenco, crkva Svetog Petra, slavoluk... Slobodno vreme iskoristite tako što možete uživati u najvećem evropskom festivalu čokolade “Eurochocolate”. U istorijskom jezgru Peruđe možete da uživate u ogromnoj ponudi čokolada iz celog sveta i prošetate velikim marketom čokolade, kupite čokoladne đakonije, probate luksuzne čokolade neobičnih ukusa, popijete neku od odličnih vrućih čokolada i da kupite slavne čokoladice Bacci - čokoladni poljupci. U dogovoreno vreme krećemo ka obali Trasimenskog jezera i gradiću Pasinjano. Jezero je četvrto po veličini u Italiji i poznato po bitci između Hanibala i rimske vojske. Povratak u Kjanćano. Noćenje.

4. dan (nedelja) KJANĆANO TERME - BOLONJA - BEOGRAD

Doručak. Napuštamo hotel i krećemo za Bolonju, univerzitetski grad koji svojim posetiocima pruža pravo uživanje u kolonadama i zasvođenim ulicama, starim kućama od cigle sa drvenim krovovima, šarenim prozorima. Razgledanje počinjemo od glavne ulice sa brojinim kolonadama, Trg Mađore, Neptunova fontana, Crkva Sv. Petronija, najpoznatiji tornjevi Asineli i Garisendi, kojima su nekada uticajne gradske porodice želele da pokažu svoju prevlast. Nakon obilaska slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazimo prema Srbiji. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji sa usputnim zaustavljanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

5. dan (ponedeljak) BEOGRAD

Dolazak u mesto polaska u jutarnjim satima.

Kraj usluga.

termin putovanja

usluga

cena aranžnama

25.10-29.10.2018.

2 noćenja sa doručkom + autobuski prevoz

119€

ARANŽMAN

ARANŽMAN OBUHVATA:

Prevoz autobusom turističke klase na relaciji Beograd-Novi Sad-Ferara-Kjanćano terme-Bolonja-Beograd

Smeštaj u Kjanćanu hotel 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni)

Obilaske prema programu u pratnji vodiča

Troškove organizacije i realizacije programa

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

Obaveznu boravišnu taksu u Kjanćano termama - plaća se na recepciji 1€ po osobi/noći

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje 600,00 dinara

Doplatu za jednokrevetnu sobu – na upit

Individualne troškove

FAKULTATIVNI IZLETI:
Peruđa festival čokolade 25€ sa povratnom kartom za mini metro

USLOVI PLAĆANJA

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate. Plaćanje je moguće na rate: putem administrativne zabrane, čekovima građana ili preko računa uz profakturu izdatu od strane Travel4You-a. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40% vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja (za redovne uplate do polaska).

Za uplate na rate 40% prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana u jednakim mesečnim ratama odloženo čekovima građana ili administrativnom zabranom zaključno sa 15.12.2018. po prodajnom kursu Banca Intesa na dan deponovanja čekova ili potpisivanja administrativne zabrane.

Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja.

U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE

NAPOMENE ZA FAKULTATIVNE IZLETE:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Organizator zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti (gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...) Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe.

Neophodan je minimum od 20 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena izleta je podložna promeni.

OPŠTE NAPOMENE:

U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Italije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

Tokom putovanja predviđene su pauze radi odmora posle 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave. Putnici sa novim biometrijskim pasošima treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) uambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju odredišne zemlje.

 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija TRAVEL 4 YOU licenca OTP 23/2017 od 20.03.2017.

Polisa osiguranja MILENIJUM OSIGURANJE a.d.o. 30000005914 od 06.03.2018.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 55 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika

organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska

PRIJAVITE SE ZA - PERUĐA FESTIVAL ČOKOLADE !

Ostale ponude (Evropski gradovi)